Vad är grejen med digitalisering?

Vad är grejen med digitalisering? header image 1
October 4, 2019  

Om podden

October 4, 2019

Hej!

Jag heter Lars Karlsson till (vänster på bilden) och håller i den här podden som kretsar kring digitaliseringsarbetet i Västra Götalandsregionen. Som bisittare och ständig sidevoice har under säsong 1 jag min chef Kristian Norling, och vi båda jobbar på (håll i dig nu) enhet digitalamedier inom koncernstab kommunikation och externa relationer på Koncernkontoret som är en av förvaltningarna i Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kollegor jobbar vi med film, animering, foto, intranät, utvecklingsfrågor inom området, extern webb, ux, bildbanker, podcast och så vidare. 

Det här pratar vi om i podden

I podden kommer Kristian och jag att fundera på och prata om digitalisering (både högt och lågt) och vi kommer att träffa gäster som på ett eller annat sätt är involverade i digitaliseringsarbetet. Vi träffar både chefer som ibland tenderar att vara svepande och visionära (med all rätt) men också kollegor och medarbetare som jobbar hands-on i digitaliseringen ute i verksamheten idag. Vi tänker oss ett avsnitt i månaden som är maximalt 20 minuter långt. Vi ställer så klart frågan "Vad är grejen med digitalisering?" till våra gäster, så får vi se om de kan svara helt enkelt. Ofta är digitalisering och allt prat om det väldigt diffust och svårt att ta på, och vill vill göra det mer konkret och begripligt. Vi vill att lyssnaren ska tänka att "Det här med digitalisering var ju inte så svårt, utan tvärt om verkar det ju kul!" Då har vi lyckats. 

Poddens målgrupp

Som du förstått vid det här laget kommer vi att ha ett ganska så internt perspektiv, och vi har faktiskt "medarbetaren i Västra Götalandsregionen" som första och främsta målgrupp, men vi välkomnar givetvis alla lyssnare som är intresserade av vad vi gör. Det är heller inte omöjligt att vi tar in externa gäster. 

Teknik och annat

Under säsong 1 gjorde jag all inspelning och klippning och i första hand i befintliga lokaler och med rundupptagande mikrofon, och under säsong två kommer jag att hålla mig i en studio i Regionens Hus i Göteborg, och göra allt jobb i en iPad. Jag vill att det ska vara mobilt. Strävan är vi ska bli bättre och att inspelningarna ska vara tillräckligt bra, men vi är inga proffs, så enkelt är det. Det kommer inte att låta så krispigt som på Sveriges Radio. Klippningen skedde i säsong 1 i Adobe Audition och den grymma musiken i början och slutet på avsnittet i säsong 1 kommer från Youtubes Ljudbibliotek, och det är artisten Silent Partner med låten Game show. Från samma ställe kommer också ljudeffekten som ramar in en gästs uttalande i början av programmet, en old school kasettbandspelares lucka som som öppnas och stängs är det vi hör och det är artisten Foley som spelat in det. Den fantastiska grafiken har jag klippt ihop med bilder från Pixabay och eget material där fotografen är José Lagunas Vargas. Musiken till säsong 2 har sattrs ihop av vår kollega Simmon Okongo. 

Kontakta oss gärna

Vi tar gärna in förslag på vad vi ska prata om, ställ gärna frågor till oss om vad vi menar med något som vi sagt och så vidare. Anställda i VGR når oss på Yammer i gruppen "Enhet digitala medier" eller med inlägg taggade #grejenmeddigi. Sitter du utanför VGR så mejla frågor kommentarer och synpunkter, kanske tips, vad vet jag till digitalamedier@vgregion.se 

Vi hörs.